Papir kot surovina, polizdelek ali kot izdelek je eno od fascinantnejših odkritij v človeški eri. Kaj več o njegovih lastnostih zapišemo v enem izmed naslednjih blogov.

V tem zapisu pa ga omenjamo z namenom izpostaviti ga kot nekaj pomembnega, saj njegova prisotnost in vrednost postajata nekaj samoumevnega. 

Slednja se spremeni takoj, ko se zavemo potrebe po njem, a ga ni v naši bližini. Če je papir poseben v barvi, formatu, strukturi ali načinu izdelave, se velikokrat pojavi vprašanje, kje takšen papir sploh poiskati. Po navadi so papirji nekje na zalogi. Kje so te zaloge v nadaljevanju.

Kdo vse so ponudniki papirja iz zaloge?

Veletrgovci – veleprodaja

Papir iz zaloge ponujajo različni trgovci s papirjem, v določenih primerih tudi proizvajalci papirja – papirnice. Tako trgovci s papirjem kot tudi papirnice ponujajo papir iz zaloge predvsem v obliki veleprodaje. To ponavadi pomeni nakup ene palete papirja ali, vsaj v primeru veletrgovcev, en paket (npr. 250 pol). Papir se po navadi prodaja v formatih, v določenih primerih tudi v rolah.

Trgovine / papirnice – maloprodaja

Trgovine papirnice, katere velikokrat poleg papirja ponujajo tudi orodja, škarje, različna rezila, druge pripomočke kot so lepila, barve, barvni svinčniki, pasteli in drugo, ponujajo predvsem papir iz zaloge v manjših količinah. Pri njih se vrši prodaja po posamični poli ali v paketih z manjšo količino npr. 10 pol ali 10 kos.

 

Drugi ponudniki papirja na zalogi

Papir lahko ponudi tudi nekdo iz lastne zaloge. Papir na zalogi ima vsak resen uporabnik papirja, kot so tiskarne in delavnice / papirne galanterije (izdelovalci različne embalaže, predvsem protokolarne). Včasih imajo papir na zalogi tudi posamezniki, institucije, oblikovalci, studii in drugi uporabniki. Ker je ponudnikov papirja iz zaloge veliko in verjamemo, da jih je lahko še več smo pripravili portal All In Paper.

 

 

Velikokrat se vprašamo kje najti papir ali kuverte na zalogi?

Tako veletrgovci in papirnice kot maloprodajne trgovine imajo kanale preko katerih ponujajo svoj papir. Po navadi delujejo ozko, kljub velikem naboru možnih kanalov promocije in izpostavljanja,  saj se več ali manj izpostavljajo s svojim imenom in domeno preko interneta na lastni spletni strani ali socialnih omrežjih.

Portal All in Paper si je za eno od nalog zadal združiti vse ponudnike papirja iz zaloge na enem mestu, širom številnih držav pa doseči možnost povezovanja ponudnikov in iskalcev tudi zunaj meja Slovenije. Na portalu se tako lahko najdejo vsi, predvsem pa tisti, kateri so do danes imeli papir na zalogi, a ga niso mogli uspešno ter dolgoročno ponujati trgu. To so predvsem uporabniki, npr. tiskarji in papirne galanterije ter drugi uporabniki papirjev, ki jim prodaja papirja iz zaloge ne pomeni primarnega posla, temveč možnost dodatnega zaslužka, saj ležeči paket papirja v skladišču pomeni tako prostorsko kot finančno breme.

Kaj pomeni papir na zalogi?

Papir na zalogi nam lahko ponuja malce zavajajočo informacijo, da je papir na zalogi v bližini in je dostopen ˝takoj˝, vendar ni vedno tako. Iz izkušnje lahko zapišemo, da papir na zalogi lahko pomeni zalogo papirja na sedežu podjetja, zalogo papirja v skladišču, katerega dostopnost papirja ali kuvert je pogojena z nekaj dnevnim zamikom transporta ali celo pri proizvajalcu papirja / v papirnici, pri katerem je dobava pogojena z minimalno količino ene palete ali celo večjih količin papirja ter tedenskim ali celo mesečnim transportom.

Na portalu All in Paper lahko pri oddaji oglasa označite kje se vaš papir nahaja, v katerem skladišču oziroma na katerem naslovu. Iskalec papirja označi radij v katerem papir išče, na zemljevidu pa se mu izpišejo vsi, ki ta papir imajo na zalogi v radiju, ki ga je določil. Poleg tega se prikažejo tudi drugi ponudniki izven radija, za primer, če v določeni okolici ponudnika ni.

0 0 votes
Article Rating
Bodi obveščen(a)
Obveščen o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments